1. Član knjižnice postanete tako, da v knjižnici izpolnite ter podpišete pristopno izjavo (vpisnico) in
knjižničarju predložite osebni dokument;

– mladoletnim uporabnikom podpišejo prijavni obrazec starši oz. skrbniki, ki predložijo svoj osebni dokument;
– študenti pri vpisu predložijo poleg osebnega dokumenta  še potrjeno študentsko izkaznico ali potrdilo o šolanju;
– nezaposleni predložijo poleg osebnega dokumenta še potrdilo Urada za delo o brezposelnosti;
– zaposleni in ostali (gospodinje, kmetje …) predložijo osebni dokument.

Vpis lahko opravite tudi preko spleta z obrazcem v okviru Cobissa: SPLETNI VPIS.

Ob vpisu plačate članarino po veljavnem ceniku Knjižnice Logatec, razen v primerih, ki so navedeni v ceniku (otroci in mladina do 18. leta starosti, brezposelne in invalidne osebe ob predložitvi potrdila, begunci).

2. Članstvo velja eno leto od dneva vpisa in se na željo člana obnovi za vsako nadaljnje leto. Članstvo se ne podaljša samodejno.

3. Po opravljenem vpisu dobi član člansko izkaznico, ki jo uporablja kot dokazilo za svoje članstvo; z izkaznico in poravnanimi obveznostmi do knjižnice, član uveljavlja pravice do knjižničnih storitev.

4. Člansko izkaznico prejme uporabnik brezplačno samo ob vpisu v knjižnico in v primeru spremembe priimka (ob poroki in ločitvi). V primeru izgube ali poškodbe izkaznice je dolžan sam poravnati strošek ponovne izdelave.

5. Članska izkaznica ni prenosljiva; na otroško izkaznico si ni mogoče izposojati gradiva za odrasle.

6. V kolikor želite pridobiti geslo za podaljšavo, naročilo, rezervacijo gradiva na daljavo, ga lahko pridobite na naslednji povezavi. Z geslom lahko od doma preko interneta spremljate vaš seznam izposojenega gradiva, podaljšujete rok izposoje gradiva (enkrat, če imate poravnane obveznosti do knjižnice), se naročite na elektronska obvestila, naročite medknjižnično izposojo gradiva, preko oddaljenega dostopa uporabljate elektronske vire; potrebujete pa ga tudi za Biblos (e-knjige) in PressReader (e-revije).

7. Za letno članstvo je mogoče kupiti tudi darilni bon. 

 

 

 

 

 

 

 

7. POMEMBNO – v kolikor član knjižnice ni aktiven član več kot eno leto in ima poravnane vse obveznosti do knjižnice, mu po 15. členu Zakonu o knjižničarstvu preneha članstvo v knjižnici. Izbrisan član se bo ob obisku moral ponovno vpisati v knjižnico, če bo želel uporabljati storitve knjižnice.

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 1.880 obiskov, današnjih obiskov 1)