Elektronski viri dostopni na daljavo

V Knjižnici Logatec smo omogočili dostop na daljavo do elektronskih virov, ki so bili do sedaj dostopni le na računalnikih v prostorih knjižnice.

Do elektronskih virov lahko dostopate na naslednji način:

 • Sledite povezavi dostop na daljavo.
 • V rubriko uporabniško ime vpišete številko članske izkaznice.
 • V rubriko geslo vnesete vaše COBISS geslo. Če geslo ne bo delovalo, se oglasite na evidenci izposoje v knjižnici.
 • Če COBISS gesla še ne uporabljate v okviru storitve Moja knjižnica, se obrnite na knjižničarja in pridobite geslo, s pomočjo katerega boste lahko dostopali do elektronskih virov na daljavo.

Uporaba elektronskih podatkovnih zbirk vam omogoča hiter dostop in enostavno uporabo želenih informacij. Do podatkovnih zbirk lahko dostopate od doma (dostop na daljavo) ali pa v naših knjižnicah.

Navodila za dostop na daljavo do informacijskih virov

Encyclopedia Britannica Online Public Library Edition prinaša povsem enake vsebine kot Britannica Academic Edition, le da je v tej različici razdeljena po starostnih skupinah uporabnikov in oblikovana za uporabnike splošnih knjižnic. Rezultati iskanj se pregledno delijo na akademsko, študentsko/dijaško in otroško skupino. Vsaka od skupin prinaša starosti prilagojene razlage gesel in slikovna gradiva ter didaktične pripomočke, ki spodbujajo raziskovanje in pri mlajših uporabnikih tudi učenje angleškega jezika.

Dostop na daljavo

 

Zbirka Library Pressdisplay vam ponuja več kot 3.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike (preko 100 držav in več kot 60 jezikov).

Zbirka vam omogoča bralno izkušnjo dnevnega časopisja v elektronskem okolju na vašem računalniku (oddaljen dostop z uporabniškim imenom in geslom za Mojo knjižnico) ali preko pametnih naprav (tabličnih računalnikov, mobilnikov – z aplikacijo in v dosegu knjižnične brezžične povezave), ki za delovanje uporabljajo operacijske sisteme iOS, Android, Windows 8 ali BlackBerry10.

Od slovenske periodike so na voljo: Dnevnik, Nedeljski dnevnik in Večer.

Dostop na daljavo

EBSCOhost vključuje celotne tekste skoraj 3.000 mednarodnih časnikov ter povzetke in vsebinske sezname 5.000 periodičnih publikacij. Dostopne so naslednje podatkovne zbirke s polnimi besedili: Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Regional Business News, Newspaper Source, Health Source: Nursing/Academic Edition, ERIC, Health Source: Consumer Edition, Clinical Pharmacology in Library, Information Science & Technology Abstract.

Od maja 2020 dalje Ebsco ne zajema več baze MEDLINE. Namesto te lahko uporabljate primerljivo prosto dostopno bazo PubMed.

Dostop na daljavo

 

 

 

Zbirka eBook Public Library Collection (EBSCO) vsebuje več kot 25.000 e-knjig v angleškem jeziku, ki so vsebinsko prilagojene uporabnikom javnih knjižnic.
Pokriva področja humanistike, kulture, izobraževanja, medicine, splošne znanosti itd. Vsebuje tudi knjige s področja samopomoči, zdravja in prostega časa, ročnih del in hobijev, iger in zabave, družinske medicine, financ, kuhanja, religije, vprašanj s področja enakosti spolov, geografije, družine, javnih storitev in dejavnosti, etnologije.

Dostop na daljavo

Tax-Fin-Lex

Oddaljen dostop (klikni)

Komu je portal namenjen in kaj ponuja?

Portal TFL je namenjen vsem, ki potrebujejo ažurne davčne, računovodsko-finančne in pravne informacije. Predvsem pa pravnikom, odvetnikom, sodnikom, tožilcem, računovodjem, finančnikom, revizorjem, davčnim svetovalcem in okoljevarstvenikom.

Ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je osnova in se sproti ažurira, na njo pa so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji in praktične rešitve.

Glavne prednosti portala TFL

 • Časovnica z zgodovino predpisov in vseh povezanih dokumentov na določen dan veljavnosti.
 • Vsi predpisi so pripravljeni v čistopisih z vso zgodovino ter enostavno grafično podobo.
 • Na predpise so povezani vsi dokumenti, nastali v določenem času.
 • Sledenje spremembam posameznega predpisa s povezavami na vire teh predpisov.
 • Iskanje veljavnega čistopisa na določen dan.
 • Primerjalnik členov – omogoča primerjavo besedila istega člena v različnih verzijah po izbiri.
 • Vsi komentarji zakonov, ki so jih pripravili ugledni avtorji se sproti ažurirajo.
 • Arhiv in članki 12 strokovnih revij, nekaterih samo na portalu TFL.
 • Dostop do informacij na portalu ali pa želene informacije dobite od nas.
 • Uporabnikovo osebno namizje (dashboard), kjer ima vsak svoje zadnje, priljubljene, največkrat dostopane dokumente in novosti.
 • Vaši osebni komentarji pri vsakem členu predpisa ali ob sodni praksi – izjemno praktično orodje, kjer lahko uporabnik piše opombe, označi pomembnost ter komunicira z drugimi uporabniki znotraj skupine.
 • Enostavna uporaba – sodobna uporabniška izkušnja z intuitivno uporabo.
 • Odličen iskalnik – posebej prilagojen tudi iskanju po sodni praksi.
 • Šolanje: kratki video posnetki za boljšo uporabo portala.

Oddaljen dostop (klikni)

Oddaljen dostop (klikni)

(Skupno 2.704 obiskov, današnjih obiskov 1)