KAMRA

Kamra je slovenski domoznanski portal, na katerem splošne  knjižnice, muzeji in druge lokalne kulturne ustanove širom Slovenije objavljajo vsebine, povezane z kulturno, zgodovinsko idr. dediščino slovenskih pokrajin.

Na Kamri lahko najdete:

 

 

ALBUM SLOVENIJE

Album Slovenije je namenjen zbiranju digitalnih kopij fotografij, shranjenih v družinskih albumih, pa tudi pisem, dokumentov in ostalih predmetov, ki jih prebivalci Slovenije, zamejci in izseljenci skrbno hranimo na svojih podstrešjih. Da bi takšni spomini ne ostali le osebni, da se ne bi porazgubili, vas vabimo k prispevanju v skupno zakladnico spominov.

Da spomini ne bi ostali le osebni, da se ne bi porazgubili, vas splošne knjižnice vabimo k prispevanju v Album Slovenije, zakladnico spominov 20. stoletja. Postopek je preprost; izberite menijski razdelek “Dodaj spomin” in v modul za dodajanje vsebin vnesite digitaliziran predmet (fotografijo, pismo, ipd.), ki ga želite deliti. Vnešenemu predmetu dodajte še osnovne podatke za njegov opis (npr. ali gre za fotografijo, pismo ipd.) in pripišite vaše spomine (npr. ob kakšni priložnosti je bila fotografija posneta, zakaj je za vas pomembna, kdo je na fotografiji oz. kar bi v povezavi z osebo, objektom, časom ali krajem na fotografiji želeli izpostavili). Oddano gradivo bo po pregledu urednika objavljeno na spletu.

Za dodajanje spominov v Album Slovenije se je potrebno predhodno prijaviti, če ste registrirani, oz. izvesti registracijo (samo enkrat).

Video napotki:

 

(Skupno 698 obiskov, današnjih obiskov 1)