Medknjižnična izposoja

Medknjižnična izposoja je knjižnična storitev, ki zagotavlja splošno dostopnost knjižničnega gradiva. Iz drugih knjižnic lahko naročimo gradivo, ki je v Knjižnici Logatec trenutno izposojeno ali ga sploh nimamo; hkrati pa gradivo iz svojih knjižničnih zbirk posredujemo drugim slovenskim knjižnicam.

Gradivo za medknjižnično izposojo lahko naročite:

  • neposredno iz kataloga COBISS/OPAC: ko najdete želeno gradivo, kliknite na gumb “naročilo za medknjižnično izposojo”, ki vas poveže s servisom Moja knjižnica. Po prijavi se podatki o gradivu in vaši osebni podatki avtomatsko prenesejo in vam jih ni treba vpisovati ročno
  • na elektronskem naslovu medknjiznicna@knjiznicalogatec.si
  • z izpolnjenim obrazcem osebno v Knjižnici Logatec

Medknjižnična izposoja je plačljiva storitev, ki se obračunava po veljavnem ceniku.

Brezplačna je le v primeru izposoje študijskega oz. strokovnega gradiva v okviru naslednjih osrednjeslovenskih knjižnic: Mestna knjižnica Ljubljana, Knjižnica Cerknica, Knjižnica Domžale, Knjižnica Grosuplje, Knjižnica Kamnik, Knjižnica Litija, Knjižnica Medvode in Knjižnica Vrhnika (v primeru, da knjiga, ki jo naročate, v teh knjižnicah ni dosegljiva, ne želite pa naročiti plačljive medknjižnične izposoje, na to prosimo posebej opozorite). Pogoj za naročila članov so poravnane finančne obveznosti do Knjižnice Logatec.

V primeru preklica naročnik poravna morebitne nastale stroške.

Dobavni rok gradiva (za člane in partnerje) je 2 do 5 delovnih dni. V izjemnih primerih se dobavni rok podaljša. Član prevzame in vrne gradivo v Knjižnici Logatec.

Izposojevalni rok gradivu in možnost podaljševanja določi knjižnica dobaviteljica. Preklic naročila in prošnje za podaljšanje roka izposoje se posreduje kontaktni osebi v Knjižnici Logatec telefonsko ali osebno v knjižnici (priporočljivo 3 dni pred iztekom).

Zamudnino in odškodnino za poškodovano ali izgubljeno gradivo zaračuna vsaka knjižnica po svojem veljavnem ceniku.

Medknjižnično ne izposojamo:

  • arhivskega gradiva
  • referenčnega gradiva,
  • čitalniškega gradiva,
  • gradiva, ki je zaradi velikosti in teže neprimerno za pošiljanje,
  • domoznanskega gradiva,
  • neknjižnega gradiva.

Izjeme odobri vodja knjižnice.

Kontakt

Maja Gregorič in Gvido Komar

E-pošta: medknjiznicna@knjiznicalogatec.si

Telefon: 01 7541 722

(Skupno 919 obiskov, današnjih obiskov 1)