Podrobnosti dogodka


Inovativno namizno didaktično igro LITERA-TURA je izdala in založila JSKD Koordinacija Osrednja Slovenija. V Jurčičevem letu 2021 sta jo zasnovali pesnica in prevajalka dr. Sara Špelec ter učiteljica, pesnica in pisateljica mag. Ana Porenta. Na literarnem popotovanju do Jurčičeve domačije na Muljavi se na svež in zabaven način srečujemo z literati iz krajev z območja izpostav JSDK Osrednje, spoznavamo njihovo življenje, dela in literarne junake. Igra je primerna za vse generacije, otrokom, mladini in mladim po srcu nudi privlačne izzive za ustvarjalno medgeneracijsko druženje in učenje. Igra se jo lahko v različnih zasedbah in zahtevnostnih nivojih; v družini, razredu, skupinah otrok ali odraslih … Ob njej se med vrstniki ali medgeneracijsko družimo, zabavamo in učimo, si bogatimo besedni zaklad, razvijamo komunikacijske veščine, ustvarjalnost in zmožnost sodelovanja.
V literarno popotovanje na Jurčičevo Muljavo so vključeni literati z vseh izpostav Osrednje Slovenije, med njimi tudi logaški pesnik Andrej Žigon.
Na Veščilnici nas bo v igrivo LITERA-TURO povedla njena avtorica dr. Sara Špelec. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!
Želim vam veliko zabave in užitka ob medsebojnem druženju z literati in njihovimi junaki. Ne zamudite enkratne priložnosti in se opremite z izkušnjo za popestritev prihodnjih družabnih in prazničnih priložnosti.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)