Podrobnosti dogodka


Vabljeni na večer uglasbene poezije z Niko Solce. Večer bo potekal na prizorišču pred Narodnim domom Logatec.
PRIJAVE NA DOGODEK: zaradi zagotavljanja varnostnih ukrepov se je treba na dogodek prijaviti osebno v knjižnici ali na e-mail knjiznica.logatec@log.sik.si (ime in priimek, naslov in kontaktna številka). Število mest je omejeno, zato se bo na samem dogodku mogoče prijaviti le v primeru prostih mest.V primeru slabega vremena dogodek odpade.
Nika Solce je vsestranska umetnica, lutkarica in pevka, ki svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vseh koncev sveta in išče nove priložnosti za izražanje tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. S pomočjo izrednega smisla za lastne melodije, ki jih združuje z glasbo iz drugih delov sveta, njene interpretacije ne vodijo le na popotovanje znotraj in zunaj nas, temveč so tudi nadvse izvirne.
Glasba, ki jo izvaja z različnimi glasbeniki in mednarodnimi zasedbami, je preplet ljudskega izročila, avtorske glasbe in uglasbitev poezije Franceta Prešerna, Ferija Lainščka, Srečka Kosovela, Alme Karlin ter drugih slovenskih poetov. Njena interpretacija poslušalca povabi v samosvoje svetove pesnikov, ki skozi uglasbitve zažarijo v povsem novi luči.
(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)