Podrobnosti dogodka


Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Logatec in Knjižnica Logatec
vabita na
DELAVNICO PRIPOVEDOVANJA PRAVLJIC
Delavnica bo potekala v živo ob izpolnjevanju pogojev NIJZ s potrdilom PCT, v soboto, 23. oktobra – cel dan, 8.30 do 18.30, v Prešernovi dvorani Narodnega doma Logatec.
Voditeljica: Ljoba Jenče
Izpolnjeno prijavnico pošljite do 15. oktobra oz. do zasedbe prostih mest
na oi.logatec@jskd.si (dobite jo na t.ly/ijep)
Naše otroštvo je čas, ko potrebujemo veliko pravljic, da se napojimo čudežev sveta ob čudenju pravljicam. Je čas polnega zaupanja, ko mora dobro vedno zmagati nad zlim in je čas spoznavanja, kaj vse težkega se lahko junaku v življenju pripeti. Kako vse si lahko pomaga, da te naloge premaga in reši? Da postane pravi junak svojega življenja.
Na enodnevni delavnici bomo spoznavali značilnosti in zakonitosti čudežne pravljice, oblikovali svoj glas za pripovedovanje in se poskusili v tem lepem poklicu: pripovedovati pravljice. Bodisi smo v to poklicani kot babica ali dedek, vzgojiteljica, učiteljica, knjižničarka, očka ali mamica. Vedno beseda obogati tistega, ki posluša in tistega, ki pripoveduje.
8.30 prihod, registracija
Uvod o čudežnih pravljicah
Ogrevanje glasu
Veščine pripovedovanja
Odmor za kosilo
Pripovedovalske vaje
Zaključek s pripovedovanjem
Ljoba Jenče, svobodna umetnica, ki je v slovenskem prostoru pionirka na področju obujanja javnega pripovedovanja pravljic za odrasle. Organizirala je prvi simpozij pravljičarjev Kozjak 1994 in leta 2007 pri Mariborski knjižnici uredila priročnik in zbornik tega simpozija z naslovom: Sedi k meni, povem ti eno pravljico – 17 avtorjev in strokovnih člankov.
Leta 2013 je organizirala drugi Mednarodni simpozij pripovedovanja PARZIVAL na Ptuju z evropsko konferenco o pomenu pripovedovanja za mlade in ohranjaje evropske identitete.
Pripoveduje otrokom in odraslim. Največkrat slovenske ljudske pravljice ali zgodbe o ljudskih pesmih med svojimi koncerti. W: www.ljobajence.eu
Projekt je podprla Občina Logatec

Deli
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)